Recipe: Appetizing Sambal matah

Sambal matah. Sambal matah is originated in Bali. Sambal is a very "loose" term here. There are so many different kinds of sambal and usually, chilis are involved when it comes to sambal.

Sambal matah Sambal Matah is a famous raw sambal from the Gods island of Bali. Thera are two versions of Sambal Matah. Sambal is an Indonesian chili sauce or paste typically made from a mixture of a variety of chili peppers with secondary ingredients such as shrimp paste, garlic, ginger, shallot, scallion, palm sugar. You can cook Sambal matah using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Sambal matah

  1. Prepare of bawang merah.
  2. You need of cabai rawit.
  3. It's of bawang putih.
  4. It's of daun jeruk.
  5. You need of Jeruk nipis.
  6. It's of serai (bagian putihnya saja).
  7. Prepare of Terasi.
  8. You need of Garam+micin+gula.

Sambal Matah menurut saya ini sambal yang paling sangat sederhana gampang bikinya sama halnya dengan sambal kecap. Sambal matah menjadi salah satu komponen dalam sajian ini. Kamu juga bisa menikmati sambal matah sebagai makanan pendamping ikan bakar, ayam goreng dan aneka lauk lain. Sambal matah cocok disajikan sebagai pelengkap menu makan Anda.

Sambal matah step by step

  1. Iris bawang merah, daun jeruk, serai, cabai rawit, tarih dalam satu wadah.
  2. Iris bawang putih lalu nyalakan kompot tumis kedalam minyak sayur, tambahkan terasi sesuai selera hingga harum lalu angkat.
  3. Tuang tumisan bawang dan terasi pada, irisan bahan yang lain lalu beri perasan air jeruk, kemudian tambahkan garam+micin+gula, koreksi rasa.
  4. .

Sambal matah menjadi salah satu makanan pelengkap yang banyak digemari. Find sambal matah stock images in HD and millions of other royalty-free stock photos, illustrations and vectors in the Shutterstock collection. Thousands of new, high-quality pictures added every day. Padahal selain sambal matah, Bali memiliki beragam jenis sambal yang rasanya tak kalah pedas. Salah satunya sambal embe atau sambal goreng embe.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Make Tasty Ote-ote Bakwan + Sambal Terasi

Easiest Way to Cook Appetizing Bakwan Jagung Sambal Kecap

Recipe: Perfect Sambal Sabu (Sambai Udeung Sabe)