Recipe: Appetizing Sambal Matah
Sambal Matah. Sambal matah is originated in Bali. Sambal is a very "loose" term here. There are so many different kinds of sambal and usually, chilis are involved when it comes to sambal.
Sambal Matah is a famous raw sambal from the Gods island of Bali. Thera are two versions of Sambal Matah. Sambal is an Indonesian chili sauce or paste typically made from a mixture of a variety of chili peppers with secondary ingredients such as shrimp paste, garlic, ginger, shallot, scallion, palm sugar. You can have Sambal Matah using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Sambal Matah
- You need of Cabe Rawit Merah.
- You need of Bawang Putih.
- You need of Bawang Merah.
- Prepare of Sereh.
- Prepare of Daun Jeruk.
- It's of Jeruk Nipis.
- You need of Kaldu Jamur.
- You need of Minyak Kelapa.
- It's of Terasi.
Sambal Matah menurut saya ini sambal yang paling sangat sederhana gampang bikinya sama halnya dengan sambal kecap. Sambal matah menjadi salah satu komponen dalam sajian ini. Kamu juga bisa menikmati sambal matah sebagai makanan pendamping ikan bakar, ayam goreng dan aneka lauk lain. Sambal matah cocok disajikan sebagai pelengkap menu makan Anda.
Sambal Matah instructions
- Siapkan semua bahan.
- Lalu iris tipis semua bahan.
- Bakar Terasi dan panaskan minyak, kemudian campurkan semua bahan irisan dan kaldu jamur dalam mangkok saji..
- Aduk rata dan siap disajikan. Aku makan sambelnya campur chicken karage enak banget dijamin..
Sambal matah menjadi salah satu makanan pelengkap yang banyak digemari. Find sambal matah stock images in HD and millions of other royalty-free stock photos, illustrations and vectors in the Shutterstock collection. Thousands of new, high-quality pictures added every day. Padahal selain sambal matah, Bali memiliki beragam jenis sambal yang rasanya tak kalah pedas. Salah satunya sambal embe atau sambal goreng embe.
Komentar
Posting Komentar